Nieuwe website met o.a. social media en portfolio

Printscreen vernieuwde website hermespaintings door Samen-1 Communicatie

Printscreen vernieuwde website hermespaintings door Samen-1 Communicatie

Update 18 juni:
Inmiddels is het duidelijk geworden, door contacten in en opdrachten uit het buitenland (waarover later meer) dat een tweetalige (Engels/Nederlands) site misschien wel noodzakelijk wordt en minimaal handig. Omdat “even een anderstalige pagina toevoegen” de indruk wekt dat je het (nog) niet serieus neemt, denk ik momenteel samen met mijn ontwerp- en marketing buro na of en hoe we dit goed gaan uitvoeren. Ook omdat er in andere landen, continenten zelfs in mijn geval, andere smaken en stijlen zijn. Qua taalgebruik, qua vormgeving. Een leuke nieuwe uitdaging dus !

________

Mijn vernieuwde website: een heel avontuur. Want als kunstenaar ben je vooral bezig met kunst. Moet je vooral bezig zijn met kunst. Het creatieve proces van een nieuwe site is een heel ander iets. Denken. Onderzoeken. Techniek. Pixels. Ik ben gewend aan doen, proberen, verf en kwasten. Kortom, dat gaat niet echt samen. Toch is er een overeenkomst: creativiteit. En van daaruit ga je op zoek naar wie past bij je werkwijze. En zeker ook taalgebruik en denkwijze.

Bij een nieuwe site, zo werd mij verteld, kom je niet meer heen om social media. Facebook, twitter, hyves, email, nujij.nl en de talloze andere varianten. Pffff…. Waar ik typerend aan een kwast hang, verlangt de moderne wereld dat je eerst twittert wat (dat) je gaat schilderen, welke penseelstreek aan de beurt is om vervolgens op social media sites je brouwsel wereldkundig te maken. We hebben 1141 vrienden online maar spreken niemand meer in persoon, zo lijkt het af en toe. Voor alle duidelijkheid: ik ben modern. Ik gebruik al vele jaren uitgekiende computertechnieken en apparaten in mijn atelier. Want die helpen mij in mijn werk en creativiteit. Maar… een lopend twitterbericht, zo iemand die vastgegroeid lijkt aan zijn tablet of telefoon, dat word ik niet. Weiger ik zelfs te worden.

Mijn nieuwe site biedt alle mogelijkheden voor social media. “Sociale media”, zo probeerde iemand mij te corrigeren, al is dat toch echt iets anders dan “social media”. U kunt mij “liken”, respecteren, pagina’s delen en mailen. Er staan via mijn site meer communicatie-middelen tot uw beschikking dan mijn vriendin aan mogelijkheden heeft om mij aan te spreken. Wat ik echter vooral ben, is trots Moneygram money transfer op mijn nieuwe site. Want eindelijk is het iemand gelukt “mij” en mijn denk- en werkwijze digitaal weer te geven. Vooral het proces naar de nieuwe site was voor mij een openbaring. Geen oeverloos geklets over techniek en wat wel en niet goed is. Een ontwerp zien. Advies. Verdieping in mij als persoon en werkwijze. Het kan dus toch… Waar talloze internet guru’s mij wilden “upgraden” zodat ik hen en hun taalgebruik zou begrijpen, was er dan toch…. Het licht. Van de pixels van mijn nieuwe site. Met dank aan Samen-1 Communicatie (voorheen de ZINgevers). Begrepen in mijn werk en denkwijze, was de totstandkoming van mijn nieuwe site heel plezierig. Leuk zelfs.

Het resultaat: een site die informatief én bruikbaar is. Simpel, overzichtelijk. En die vooral een inzicht geeft in wie ik ben en wat ik doe: creatief zijn, schilderen. Van inspiratie naar penseelstreek, van spatelmes naar maskering. Maar vooral: mijn eindresultaat presenteren als kunst. Ik voel me bevrijd. Want ik heb nog meer tijd om mij op mijn werk te storten. En deze nieuwe site is het ideale medium om juist dat met u te delen. Zodat u mijn werk weer kunt delen naar hartelust. Dus ode aan alle twitteraars, facebook-vrienden en hyvesgenoten. Deze site is er voor u.

Het onderhouden van een site vergt vervolgens ook veel tijd en inspanning. Maar vooral ook, het is een specialisatie. Zoektermen optimaliseren, content zo bewerken dat het precies werkt, interessant is. Elke dag, elke week de site analyseren en volgen wat er omtrent hermespaintings op het internet staat. Veel mensen denken dat iedereen een site kan maken. Net als vormgeving en drukwerk. Als je een computer hebt en wat programma’s, ben je een professional. De praktijk is echter (gelukkig) anders. Zoals ik al eens heb gezegd: “de kwast maakt geen schilder, verf geen kunstenaar”. Daarom heb ik besloten het totale beheer en onderhoud van mijn site, doorontwikkeling en management uit te besteden aan Samen-1 Communicatie. We zitten op 1 lijn, samen-op-1 lijn, haha! Want ik ben vast van plan iedereen nog veel moois en nieuws te brengen via mijn site, met u te delen. Dat moet goed gebeuren, stijlvol. En op zo’n manier dat ik tijd heb om te blijven schilderen, mijzelf en mijn kunst te blijven ontwikkelen.

Dus geniet van mijn kunst. Download, deel. En kijk zeker eens af en toe in de agenda voor een handdruk “live”. Of graag tot ziens tijdens de atelierroute in Oss. Want live van mens tot mens, dat is toch het leukste…

Walter Hermes

default