Atelier

Atelier Walter Hermes - hermespaintings.nl

Een atelier is onlosmakelijk verbonden met een kunstenaar. Open, licht, toegankelijk, inspirerende eenvoud. Stijlvol en toch persoonlijk.

Wie mijn atelier kent, kent mij. Ik druk mij uit in krachtige lijnen, kleuren.
De technieken die ik gebruik zijn tot in perfectie ontwikkeld. En toch blijft dit alles op de achtergrond. Je zou eerder kunnen zeggen dat het een expressieve bescheidenheid is.

Dat geeft mij de ruimte om mijn persoonlijkheid volledig in mijn werk te leggen. Voor mij geldt dat  kennis, ervaring, technieken en materialen evenzo vanzelfversprekend zijn als de openheid van mijn atelier.

Daarom werk ik hier graag. Omdat vanzelfsprekendheid  betekent dat ik geen hindernissen heb in totaal opgaan in mijn werk, mijn kunst… en creaties.

Als mens heb ik net als iedereen een lange weg afgelegd. Dat geldt ook voor mijn werkomgeving, mijn atelier. Veranderingen, interesses, invloeden, inspiraties. Nooit achterover leunend, elke dag bewust dankbaar en hard werkend om door te gaan, nog verder te ontwikkelen.

Een cynicus is iemand die overal de prijs en nergens de waarde van kent (Oscar Wilde).

Door mijn werk en ontwikkeling geldt dat gelukkig niet voor mij. Maakt mij dat dan een criticus? Soms wel, gelukkig… Want smaak is persoonlijk, kwaliteit is een universeel iets. Kwaliteit herken je. Is blijvend en komt altijd boven.

Het was Albert Einstein die zei:

Logica brengt je van A naar B, verbeelding echter overal.
Mijn atelier is mijn logica. Mijn verbeelding als basis voor kunst en creaties. Zonder dat zou ik inderdaad nergens zijn. Mijn atelier straalt persoonlijkheid uit. Ik hoop dat dat ook tot uw verbeelding spreekt. Want op die basis iets mogen maken voor u of uw bedrijf, is het mooiste dat er is.

Ik verbeeld me dat ik dat nog lang mag doen. Hier in mijn atelier…